Terug naar site

Onze telefonische bereikbaarheid is verbeterd!

Ervaart u dit niet? Lees hieronder wat u zelf kunt doen. 

Als huisartsenpraktijk zoeken wij voortdurend naar oplossingen zodat wij adequate zorg aan u kunnen blijven leveren zoals u dat van ons gewend bent. In 2021 kregen wij de feedback - van u als onze patiënt - dat wij minder goed bereikbaar zijn aan de telefoon door lange wachttijden. Naar aanleiding hiervan zijn wij een intern onderzoek gestart naar onze telefonische bereikbaarheid. 

De data ondersteunde inderdaad de lange wachttijden door drukte aan de telefoon, waarbij de maandagochtend uitsprong als drukste periode. Met deze informatie zijn wij aan de slag gegaan om de telefonische bereikbaarheid van de praktijk te verbeteren. 

En met succes! Hieronder kunt u zien dat de wachttijd aan de telefoon zeer verbeterd is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot zelfs een halvering op maandagochtend terwijl het aantal telefoontjes vergelijkbaar is gebleven.   

De maandagochtend blijft echter druk waarbij u soms nog lang in de wacht kan staan, tot zelfs 30 minuten. Hierdoor blijven wij doorgaan om onze telefonische bereikbaarheid verder te verbeteren de komende periode. 

Helaas zien we in de afgelopen weken dat de wachttijden weer oplopen; we denken dat dit grotendeels te maken heeft met uitval van personeel door corona. We verwachten dan ook dat dit na deze maand weer verbetert.

Ervaart u nog veel last van de wachttijden? Lees hieronder onze tips om minder lang in de wacht te staan:

Tip 1. Gebruik de patiëntenportaal om onder andere vragen aan ons te stellen en/of recepten aan te vragen.

Tip 2. Vermijd de maandagochtend drukte wanneer het kan en bel de praktijk in de middag of later in de week.

Tip 3. Bel terug op een later moment indien u langer dan 5 minuten moet wachten.

Tip 4. Maak duidelijke afspraken met de praktijk over vervolgcontacten om onnodige telefoontjes te voorkomen: u belt ons terug of wij bellen u terug. Wij zullen hier samen met u op letten.

 

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK